Endüstrinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren otomasyon sistemleri sayesinde, bir kısım işlerin insan müdahalesi olmadan gerçekleştirilmesi mümkün olabiliyor. Otomasyon sistemlerine endüstri amaçları dışında, günlük ev hayatında da rastlayabiliyoruz. Özellikle akıllı ev teknolojileri, otomasyon sistemlerinin evde kullanımına iyi bir örnek olarak verilebilir. Otomasyon sistemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte iş gücünün daha planlı ve daha verimli kullanılması da mümkün oluyor.
Sanayileşmenin bir sonucu olarak makineleşme ve makineye bağlı üretim tekniklerinin gelişmesi ile birlikte, otomasyon sistemlerinin kullanılması da daha fazla rağbet görmeye başladı. Özellikle son dönemde bilgisayarların, hayatımıza ve iş ortamlarına girmesi ile birlikte otomasyon sistemlerinin kullanım alanlarının ve fonksiyonlarının kullanımı da artmış durumdadır.
Otomasyon Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Genel olarak otomasyon sistemlerine iş yerlerinde rastlamak mümkündür. Özellikle otomotiv sanayiinde görülen robot kolların kullanımı, otomasyon sistemlerine güzel bir örnek olarak verilebilir. Aynı zamanda otomasyon sistemlerine akıllı ev sistemlerinde de rastlayabiliyoruz. Genel olarak kontrol ve denetleme görevleri otomasyon sistemleri ile gerçekleştirilse de bunun yanında robotik ile birlikte kullanımı da yaygın olarak görülüyor.
Günümüzde otomasyon sistemleri uygulamalarının yaygın olarak endüstri araçları ile birlikte kullanıldığına şahit oluyoruz. Örneğin paketleme ve ürün kontrol aşamalarında sıklıkla otomasyon sistemlerinden yararlanılıyor. Bunun yanında ortamın nem ve sıcaklık değerlerinin düzenli olarak takip edilmesi ve gerektiğinde çeşitli iklimlendirme cihazlarının otomatik devreye girmesi gibi uygulamalar da otomasyon sistemleri ile mümkün olabiliyor.
Otomasyon Sistemlerinin Faydaları
Otomasyon sistemleri uygulamalarının insan hayatına ve iş alanlarına birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar sayesinde verimlilik artışının yanı sıra kolay kullanım imkanları da sağlanabiliyor. Genel olarak otomasyon sistemlerinin faydalarına bakacak olursak:
- Otomasyon sistemleri sayesinde sisteme olan insan müdahalesi en aza iniyor.
- Otomasyon sistemleri sayesinde iş ortamında meydana gelen insan kaynaklı hataların en aza indirilmesi sağlanabiliyor.
- Otomasyon sistemleri, hatasız imalat gerektiren sektörlerde sıklıkla tercih ediliyor.
- Otomasyon sistemleri sayesinde daha akıllı tasarımlar gerçekleştirebilmek mümkün olabiliyor.
Otomasyon sistemlerinin genel olarak faydalarını bu şekilde sıralamak mümkündür. Bunların dışında insan hayatını kolaylaştıran ve işletme maliyetlerini en aza indirmeye yarayan özellikleri de bulunuyor.
Otomasyon Sistemlerinin Dezavantajları Nelerdir?
Genel olarak insan ve üretim için faydaları sıralanan otomasyon sistemlerinin çeşitli dezavantajları bulunuyor. Bu tür dezavantajlar genellikle zamanla telafi edilebilecek dezavantajlar olarak görülüyor. Örneğin otomasyon sistemleri için bilinen en büyük dezavantajı olarak, insan iş gücünde gerilemeye neden olması gösteriliyor. Otomasyon sistemleri yaygınlaştıkça istihdam edilen insan sayısında azalma meydana geleceği düşünülüyor. Bu endişeye karşın otomasyon sistemleri ile insan iş gücü kayıplarının yeni sektörlerin açılması ile telafi edileceği şeklinde karşılık vermek mümkün oluyor.
Aynı zamanda ilk kurulum maliyetlerinin yüksek olması da otomasyon sistemlerinin bilinen en büyük dezavantajlarından birisi olarak öne çıkıyor. Buna rağmen birçok sektörde otomasyon sistemlerinin sunduğu avantajlar, bu türden maliyet tabanlı dezavantajların önüne geçiyor. İlerde sunduğu verimlilik artışı ile otomasyon sistemleri müşterilerin beklentilerini karşılıyor.
Otomasyon Sistemlerinin Uygulanması
Genel olarak otomasyon sistemlerinin uygulanması aşamasında çeşitli firmalar faaliyet gösteriyor. Bu firmalar sundukları hizmetlerin bir sonucu olarak müşterilerin beklentileri dahilinde alt yapı tasarım çalışmaları ile otomasyon sistemlerini kuruyorlar. Ev kullanıcıları için otomasyon sistemleri firmalar tarafından akıllı ev sistemleri olarak tasarlanıyor.
Bunun yanında firmalar iş yerleri için de akıllı sistemleri otomasyon sistemleri genelinde hizmete sunuyorlar. Günümüzde otomasyon sistemlerinin daha fazla verimlilik sağlaması nedeni ile birçok firma bu alanda faaliyet göstermeye başlıyor. Uygulama aşamasında müşteri beklentileri dikkate alınarak planlama ve akabinde uygulama aşamasında geçiliyor.
Otomasyon Hizmetleri İle Sizlere Hizmet Veriyoruz
Firmamız bireysel ya da ticari müşterilerine nitelikli otomasyon hizmetleri sunuyor. Bu hizmetlerin bir sonucu olarak da firmalar ya da bireysel kullanıcılar daha nitelikli ortamlar ve daha verimli kullanım imkanına sahip olabiliyorlar. Firmamız akıllı ve yenilikçi çözümleri ile firmaların işletme maliyetlerini en aza indirecek otomasyon sistemleri tasarlıyor.
Günümüzde ihtiyaç duyulan akıllı ev sistemlerinin tasarlanması ve endüstri 4.0 gerekliliklerinin yerine getirilmesi için gereken otomasyon sistemlerini sizin için tasarlıyoruz. Firmamız bu alanda deneyimi ile öne çıkan bir firma olarak siz değerli müşterilerin fikirlerine önem veriyor. Siz de otomasyon sistemlerinin kurulumu aşamalarında güvenle bizden hizmet alabilirsiniz.